Siets pitons ir lielākā čūska pasaulē

Cilvēki, dažreiz mēģina aizskart sarunu biedrusauc to par rāpuļiem, viper, čūsku, kobra, kas nozīmē šo rāpuļu klātbūtni ar nāvējošu inde, agresīvu uzvedību un aizkaitināmību. Šie rāpuļi, to ligzdošanas un sargāšanas laikā, var pat skriet uz savas ēnas - viņu uzvedība kļūst tik nepietiekama.

lielākā čūska
Tomēr neviens nekad nevienu nevar salīdzinātaizvainojums labad, pateicoties tik ļoti lieliskajai čūsku pārrobežu pārstāvībai, piemēram, pitonam. Tikmēr šis plēsējs nav mazāk bīstams. Varbūt tas ir tāpēc, ka pat lielākā čūska - acs pitons - reti uzbrūk personai. Cilvēka izmērs neļauj viņam norīt. Lai plīsums upurim gabalos un košļāt pārtikas Python nespēj. Rotājumus zobus izmanto tikai cietušā turēšanai.

Lielākās čūskas barojas pieaugušā vecumāputni, ķirzakas, grauzdiņi, truši, šakāļi, diez vai var norīt ikrus, antilopus, pērtiķus, nelielu krokodilu. Ja ekstrakcija ir pārāk liela, Python var atkārtoti to noņemt. Sakarā ar to, ka lielākā čūska izvēlas diētu, kas balstās tikai uz dzīvās būtnes izmēriem, tās upuris var būt bērns vai cilvēks ar mazu augumu.

Python žokļi ir ļoti mobili, mutes irīpašums ir izstiepts, kas ļauj viņam "stiept" pa nogalināto upuri, piemēram, zeķes uz viņa kājas. Pēc tam, kad ekstrakcija ir tā iekšpusē, plēsējs nonāk miega stāvoklī: tas sagremo pārtikas un praktiski neietilpst šajā laikā. Ja rāpuļiem bija paveicies ēst mežacūkas vai ikrus, "atpūtas" laiks var ilgt līdz 40 dienām.

lielākā čūska pasaulē foto
Bieži vien retikulētie pitoni tiek turēti zooloģiskajos dārzos,jo visi vēlas redzēt, kāda ir pasaulē lielākā čūska (fotogrāfija parāda brīdi, kad glābj viens no šīs sugas pārstāvjiem, kas iestrēdzis Palaborvas zoodārzs).

lielā čūska

Čūsku krāsas ir ļoti dažādas, to muguru var pārklāt ar tādu unikālu ornamentu, ka viens nevēlas domā: "Vai tos nevarēja izmantot, lai zīmētu greznus paklāju veidotājus?"

Parasti šī pasugas čūska sasniedz garumu nono četriem līdz astoņiem metriem, bet dažreiz var pieaugt līdz pat desmit metriem. Piemēram, Indonēzijā tika nozvejota lielākā čūska pasaulē - retikulētais pitons. Viņas svars bija 447 kg, un garums bija vienāds ar 14,85 m. Šāds briesmonis nezina, ka norij govs vai vīrietis! Viens skatiens ir pietiekami, lai radītu paniku jebkurā dzīvā būtnē.

pītonu olu ievietošana

Retikulētā pitona izplatīšanas zona ietverĀfrika (uz dienvidiem no Sahāras tuksnesis), Dienvidaustrumu un Dienvidaustrumu Āzija. Šie ložņājušie aukstās asinsrites cilvēki dod priekšroku apmesties savannā, tropu un subtropu mežos pie ūdens tilpnēm. Galu galā liela čūska-python patīk peldēt un būt ilgu laiku ūdenī. Vai viņi var skaisti rāpties kokos.

Pitoni atšķiras no viņu tuviem radiniekiem.- boas - jo tie ir olas kaujas rāpuļi. Pītona meitenes vienā laikā var novietot vairāk nekā simts olu. Pītona sieviete pasargā no ciršanas, apgriezti ap olām. Vajadzības gadījumā māte, samazinot ķermeņa muskuļus, pat var paaugstināt temperatūru, lai sildītu nākamos pēcnācējus. Tātad dabiski aukstā krodziņā sievietes pitonu ir grūti vainot, ka viņai ir auksti asinis pret viņas bērniem.