Bulgārija - vai ne? Vai man vajadzīga vīza, lai ceļotu uz šo valsti un kā to pieteikties?

Bulgārija - vai ne? Šis ir jautājums, kas interesē daudzus cilvēkus. Šī valsts nav tik tālu, kā arī viss, ir daudz krievvalodīgo. Un kopumā bija viedoklis, ka XXI gadsimtā šajā valstī jūs varat doties tieši tāpat bez vīzām un pasēm. Tātad, kad Bulgārija pievienosies Šengenai? Jautājums ir nedaudz novēlots, jo šī valsts jau atrodas zonā.

Bulgārija ir Šengena vai nē

Īsi par jauninājumiem

Iepriekš daudzi domāja par toVai Bulgārija būs Šengenas. Nu, tagad tas ir tur, un, lai ieietu šajā valstī, jebkura krievu vajadzētu būt atbilstošiem dokumentiem. Un viens no svarīgākajiem ir nacionālā vai Šengenas vīza. Tūlīt ir jāsaka par jauninājumiem. Kopš pašreizējā (2015.) gada 14. septembra visiem cilvēkiem, kuri nolēmuši izsniegt Šengenas vīzu, ir vēl viena papildu prasība, proti, biometrisko datu nodošana. Krievijas Federācijā tagad viņi ne tikai izdod jaunās paaudzes pases, bet arī šādas vīzas. Tas ir, lai to saņemtu, ir nepieciešams, tāpat kā gadījumā ar biometriskās ārvalstu pases dizainu, nodot pirkstu nospiedumus (tas ir, atsaukt savus pirkstu nospiedumus vīzu centrā). Tas ir obligāts visiem, izņemot bērnus, kas jaunāki par 12 gadiem.

būs Bulgārija Šengenā

Nepieciešamie dokumenti

Bulgārija - Šengenas vai nē, tas jau ir kļuvis skaidrs. Bet ko par vīzas iegūšanu? Šis temats jānorāda atsevišķi. Tātad vispirms jums ir nepieciešams savākt nepieciešamos dokumentus. Pirmkārt, jums ir nepieciešama anketa. Tas ir aizpildīts nacionālajā vai angļu valodā. Nākamā ir ārzemju pase, kurai jāpaliek spēkā 90 dienas pēc tam, kad persona atgriežas no Bulgārijas. Ir jāuzrāda arī civilā. Tāpat kā visu pabeigto lapu kopijas. Jums būs nepieciešama apdrošināšanas polise vismaz 30 000 eiro. Tas maksā pāris simtus rubļu. Biļetes uz braucienu vai tehnisko pasi plus zaļā karte (apdrošināšana personām, kas ceļo ar automašīnu). Jums ir nepieciešams arī viesnīcu rezervēšana (vai valsts ielūgums), ienākumu apstiprināšana (piemērots bankas izraksts) un papildus darba apliecība. Šis ir pilnīgs vīzu iegūšanai nepieciešamo dokumentu saraksts.

Informācija īpašniekiem

Jautājums, kas izklausās kā "Bulgārija - Šengena vai nē?""Īpaši satraukti cilvēki, kas plāno iegādāties īpašumu šajā valstī, vai jau to nopirka. Daudzi krievi pāriet uz šo valsti, jo mājās, villās un dzīvokļos ir zemas cenas (salīdzinājumā ar mums). Bet īpašniekiem ir nepieciešams saņemt vīzu. To var izdot gan 90 dienas, gan divus gadus. Personai būs nepieciešams apliecināts notariālais akts (izsniedzams tikai bulgāru valodā), apliecinājums, kas liecina par parādu trūkumu, un jebkurā gadījumā akta eksemplārs (16. vai 15. veidlapa).

kad Bulgārija pievienosies Šengenai

Izmaksas un citi jautājumi

Tātad jautājums, kas izklausās kā "Bulgārija - Šengena"vai nē? "var uzskatīt par slēgtu. Tomēr vēl jāpievērš uzmanība pāris niansēm, jo ​​šī informācija nebūs lieka. Piemēram, vīzas izmaksas. Tas ir 35 eiro - kā arī, lai iegūtu vēlamo zīmogu citā valstī. Aptuveni 70 eiro ir neatliekama vīza. Turklāt visiem ir jāmaksā un pakalpojuma maksa - tas ir aptuveni 840 rubļu. Starp citu, bērniem, kuru vecums nepārsniedz sešus gadus, vīza tiek izsniegta pilnīgi bez maksas.

Parasti jūs nevarat uztraukties par kļūšanukāroto zīmogs ārzemju pasē. Ja viņi ir savākuši visus dokumentus, krieviem praktiski nav liegta Bulgārijas vīza. Vissvarīgākais ir neko aizmirst un maksāt valsts nodevu. Pārējā - viss nav tik grūti.